Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zaczerpnięty ze strony Ewy Wachowicz, trochę zmodyfikowany :) minimalnie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Szpinak trzeba rozmrozić, odcedzić z nadmiaru wody i w razie potrzeby drobno posiekać (najlepiej kupić szpinak siekany). Odstawić na bok.
Jajka zmiksować z cukrem. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół. Tępą stroną noża zeskrobać ciemne nasionka i dorzucić do zmiksowanych jaj lub zamiast laski wanilii dodać odrobinę aromatu waniliowego. Dodać olej i mąkę, przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać, po czym połączyć ze szpinakiem. Przełożyć do formy tortownicy – średnica 25 cm, foremka wysmarowana margaryną, posypana mąką. Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. bez termoobiegu
Po wystudzeniu odciąć wierzch ciasta. Rozdrobnić. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan fix. Nałożyć na ciasto i równo rozsmarować. Posypać rozdrobnionym ciastem. Udekorować ziarenkami z granatu – owoc wystarczy przekroić i drewnianą pałką wybić całą zawartość.