Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zaczerpnięty ze strony Ewy Wachowicz, trochę zmodyfikowany :) minimalnie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 264
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1097
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 264
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1097
Składniki
Szpinak trzeba rozmrozić, odcedzić z nadmiaru wody i w razie potrzeby drobno posiekać (najlepiej kupić szpinak siekany). Odstawić na bok.
Jajka zmiksować z cukrem. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół. Tępą stroną noża zeskrobać ciemne nasionka i dorzucić do zmiksowanych jaj lub zamiast laski wanilii dodać odrobinę aromatu waniliowego. Dodać olej i mąkę, przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać, po czym połączyć ze szpinakiem. Przełożyć do formy tortownicy – średnica 25 cm, foremka wysmarowana margaryną, posypana mąką. Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. bez termoobiegu
Po wystudzeniu odciąć wierzch ciasta. Rozdrobnić. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan fix. Nałożyć na ciasto i równo rozsmarować. Posypać rozdrobnionym ciastem. Udekorować ziarenkami z granatu – owoc wystarczy przekroić i drewnianą pałką wybić całą zawartość.