Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letni bigos z selerem naciowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Filet kroję w kostkę, posypuję solą i pieprzem. Kroję cukinię w półplastry, seler w plasterki, marchew i papryki w słupki.
Obsmażam filet na oleju, dodaję musztardę i chwilę smażę, zdejmuję z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażę ok. 1 min marchew, papryki, dodaję resztę warzyw i smażę, aż się zeszklą.
Wrzucam mięso, dodaję miód, sok z cytryny, bazylię, wlewam 3/4 szklanki gorącej wody, mieszam, doprawiam solą, pieprzem, musztardą i duszę, aż odparuje znaczna część wody.Źródło: Kobieta i życie