Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty serniczek, o wspanialym malinowym aromacie.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 41
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 120
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 41
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 120
Składniki
Herbatniki wymieszac z maslem. wylozyc gotowa masa forme i boki tortownicy. Chlodzic w lodowce okolo 20 min. Zelatyne rozposcic w niewielkiej ilosci wody. Ser ubic z polowa cukru na puszysta mase. Natepnie delikatnie wymieszac z bita smietana i polowa rozpuszczonej zelatyny.Maliny zmiksowac z druga polowa cukru i reszta zelatyny.
Mase serowawylac do formy na wierzch wylozyc mase malinowa. Za pomoca noza lub widelca delikatnie wymieszac obie masy. Chlodzic w lodowce minimum 4 godziny, najlepiej cala noc. Na koniec mozna przybrac bita smietana.