Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni torcik kokosowy z truskawkami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Składniki
Wiórki podpraż na suchej patelni, by lekko ściemniały. Zmiel je krótko w mikserze. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z połową cukru. Białka ubij z resztą cukru.
Pianę połącz z żółtkami, delikatnie mieszając. Wsyp mąkę i wiórki. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w 170oC. Zimny biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz wodą kokosową.
Mocno schłodzoną kremówkę ubij z cukrem. Połącz z serkiem i ewentualnie malibu. Truskawki pokrój na połówki i plasterki. Krem rozsmaruj na dolnym blacie, ułóż połówki owoców.
Przykryj drugim blatem, znów nałóż krem i owoce. Zakończ blatem obłożonym kremem i plasterkami truskawek. Schładzaj 2-3 godziny.Źródło: Naj