Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za karpatką przepadają u nas wszyscy, a już karpatka z dodatkiem świeżych, soczystych owoców to nasz hit, którym chętnie się dzielimy!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać masło i doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i ucierać łyżką, aż masa będzie gładka i będzie odchodzić od ścianek. Wystudzić. Do wystudzonej masy wbijać po kolei jajka i miksować przez około 4 minuty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 200 st. Ciasto należy podzielić na 2 części, jedną rozprowadzić na blaszce i piec do zezłocenia się przez około 25 minut. Następnie wyjąć do wystudzenia i piec drugą część ciasta. Krem: 0,5 l mleka zagotować w garnku z cukrem. W 250 ml rozpuścić 2 budynie, wlać do gotującego się mleka, zrobić budyń, wystudzić. Masło ( powinno być miękkie) utrzeć mikserem na puszystą masę i po łyżce dodawać zimny budyń. W tortownicy ułożyć 1 blat karpatki, na to nasz budyń , następnie borówki/ maliny i przykryć 2 blatem. Posypać cukrem pudrem i ozdobić owocami. Pycha!