Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia sałatka z fetą i owocami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31331
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31331
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Posiekać pół pęczka natki pietruszki, szczypiorek i tymianek, zetrzeć skórkę z połowy limonki. Wszystko wymieszać z masłem i szczyptą soli.
Wymieszać sok z połowy limonki, miód, 4 łyżki oleju, dodać posiekaną resztę natki, doprawić do smaku.
Kukurydzę umyć, obrać, grillować 20 min, połówki brzoskwiń grillować 5 min. Rozłożyć je na umytym szpinaku (kolby kukurydzy posmarować masłem). Dodać umyte i posiekane rzodkiewki, pierścionki cebuli, umyte borówki. Posypać ziarnami słonecznika, pokruszoną fetą i parmezanem. Polać sosem i podawać na dużym półmisku.
Kolby kukurydzy przed grillowaniem możesz ugotować, wtedy wystarczy je opiec 5 min. Słonecznik upraż na suchej patelni, będzie lepszy.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium