Do góry

Desery Przepis na:

Letnia surówka z młodą kapustą

Letnia surówka z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Letnia surówka z młodą kapustą"

Składniki

  • 1/2 główki młodej białej kapusty
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • olej (około łyżki)
  • szczypta soli i pieprzu, łyżeczka cukru
  • 1/2 ogórka
  • ew. pomidor do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkuj, ogórek umyj, pokrój w plastry. Włóż do salaterki. Wymieszaj z koperkiem. Sok wyciśnięty z cytryny wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i cukrem. Dodaj do kapusty i dokładnie wymieszaj.

  2. Wstaw na 15 minut do lodówki. Po tym czasie surówka jest gotowa do zjedzenia (przed podaniem możesz udekorować ją półplasterkami pomidora).

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń