Desery Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jajka,cukier,mąkeoraz proszek icukier waniliowy ucieramy mikserem na gładką masę.Następnie dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę to wszystko razem łączymy.Ciasto wylewamy do tortownicy,zostawiamy 2 łyżki i dodajemy kakao.Ciemną masę wylewamy na środek tortownicy.Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni 45 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Gosia03 17 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
witam wszystkich co zaglądają na tą stronę,chcę powiedziec że robiłam to ciasto w innej kolejności,i mimo tego nie wyrosło może jest za mało proszku do pieczenia podane w przepisie.I piekłam go nawet w niższej temperaturze jak jest podane i ciasto mi nie wyrosło i przypaliło.Gdzie była przyczyna oto jest pytanie!!!!!!!!!!!!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz