Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łezki z nalewką cytrynową"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
Czas przygotowania: 75 minut. 1 sztuka: 195 kcal. Cena sztuki: 50 gr
W małym garnku zagotuj wodę z masłem. Do wrzącej wody wsyp mąkę i szczyptę soli, energicznie mieszając, aż ponownie się zagotują. Gdy ciasto zbije się w kulę i zacznie odchodzić od ścianek garnka, odstaw je do wystudzenia.
Zimne ciasto zmiksuj z jajkami. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij podłużne ciastka. Piecz je przez 25 minut w temperaturze 200 st.
Gotowe ciastka wyjmij i nakłuj wykałaczką, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Przygotuj nadzienie: śmietanę ubij z zagęstnikiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Wymieszaj z nalewką. Przełóż do szprycy z końcówką do nadziewania pączków. Wbij w bok każdego ciastka i wciśnij porcję cytrynowej bitej śmietany.Źródło: Tina