Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z jajek z łososiowym farszem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 969
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 969
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w lekko posolonej wodzie (ok. 10 minut). Wyjmij, wystudź polewając zimną wodą i obierz ze skorupki.
Zimne jajka przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka. Dodaj do nich 10 dag łososia pokrojonego na kawałeczki oraz twarożek i jogurt. Wszystkie zmiksuj na gładko.
Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Przełóż do szprycy i napełnij połówki białek. Nafaszerowane jajka udekoruj gałązkami koperku i kawałkami łososia.
porcji 15 min ok. 10 min
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Naj