Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki ziemniaczane z jajkiem, serem i skwarkami"
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Szoruję ziemniaki, płuczę je, wrzucam do garnka z posolonym wrzątkiem i gotuję 15-20 minut. Odlewam, studzę, a potem przekrawam wzdłuż na połówki. Z każdej połówki łyżeczką wydrążam część miąższu.
Jajka wbijam do miseczki, rozkłócam. Dodaję starty na tarce o małych oczkach żółty ser oraz 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dosypuję prażoną cebulkę. Masę doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ziemniaczane łódeczki układam na blasze. Do środka wlewam masę jajeczną. Posypuję pokrojonym w kostkę boczkiem. Zapiekam ok. 15 minut w temp. 180 st.
Śmietanę mieszam z pozostałym przeciś niętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem do smaku. Posypuję szczypiorkiem. Podaję do upieczonych ziemniaków.Źródło: 100 rad