Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódki z bakłażanów"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Rozetnij 2 bakłażany wzdłuż, usuń środki. Wydrążone połówki bakłażanów posyp solą, odłóż na ok. 20 minut, aż puszczą gorzki sok. Kuskus zalej wrzątkiem, tak aby woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Odstaw na 10 minut, by kuskus spęczniał. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Papryki oczyść i razem z ostatnim bakłażanem pokrój w niewielką kostkę.
Rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć na nią: cebulę, czosnek, paprykę i kostki bakłażana, smaż przez 5 minut. Połącz z kuskusem, ziołami i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem oraz papryką. Połówki bakłażanów opłucz, osusz, nałóż farsz. Skrop oliwą. Piecz 30 minut w 180°C.Źródło: Naj