Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4887
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45094
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 674
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4887
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45094
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 674
Składniki
Mleko zagotować i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem.Wymieszać i wlać do przestudzonego mleka.Ciągle mieszając zagotować(jak zacznie się gotować od razu wyłączyć,żeby się żółtka nie ścięły,bo zrobi się jajecznica).
Wystudzić,utrzeć z kostką masła.Krem podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody,wystudzić.
W brytfannie ułożyć biszkopty zamoczone w galaretce i przykryć białym kremem.Następnie znów biszkopty w galaretce i warstwa ciemnego kremu,dokładnie zatykając każdą szparę.Na wierzch wylać galaretkę,wstawić do lodówki do stężenia.