Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 367
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 367
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Budyń ugotować w 0,5 l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Stale mieszając, dolewać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną dokładnie wymieszać z kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i białą masę. Wszystko zalać stygnącą galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować owocami, bazylią i bitą śmietaną.