Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423089
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2575
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423089
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2575
Składniki
Budyń ugotować w 0,5 l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Stale mieszając, dolewać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną dokładnie wymieszać z kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i białą masę. Wszystko zalać stygnącą galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować owocami, bazylią i bitą śmietaną.