Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3923
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3923
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 764
Składniki
Budyń ugotować w 0,5 l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Stale mieszając, dolewać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną dokładnie wymieszać z kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i białą masę. Wszystko zalać stygnącą galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować owocami, bazylią i bitą śmietaną.