Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118183
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118183
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Budyń ugotować w 0,5 l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Stale mieszając, dolewać po trochu budyń. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną dokładnie wymieszać z kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować ciemną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów (lekko je przycisnąć) i białą masę. Wszystko zalać stygnącą galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować owocami, bazylią i bitą śmietaną.