Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe lody bananowe z dodatkiem pokruszonych czekoladowych wafelków, posiekanej czekolady, udekorowane polewą czekoladową i krokantem orzechowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 171
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 171
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Banany obieramy, kroimy w grube plastry, skrapiamy sokiem z cytryny, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na 2-3 godziny.
Zamrożone banany blendujemy partiami na papkę. Kremówkę dobrze schłodzoną ubijam na sztywno. Dodajemy schłodzone mleko skondensowane i krótko miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone w małe kawałki wafelki, wsypujemy łezki czekoladowe i mieszamy. Przelewamy do foremki (keksówki) wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień wyciągamy lody z foremki odwracając ją do góry dnem i ściągając folię. Polewamy czekoladą którą wcześniej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jak tylko polejemy czekoladą to od razu posypujemy krokantem orzechowym.