Do góry

Desery Przepis na:

Lody po hawajsku

Lody po hawajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Lody po hawajsku"

Składniki

  • 1 ananas
  • 1 pomarańcza
  • 2 banany
  • 4 mandarynki
  • 2 kiwi
  • 1 cytryna
  • 1 granat
  • lody waniliowe i cytrynowe (po 200 ml)
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 ml rumu
  • listki melisy do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce umyć. Ananasa przepołowić, delikatnie wyciąć miąższ, by nie uszkodzić skórki, usunąć twardy pień, resztę pokroić w średnią kostkę. Wydrążone połówki ananasa schłodzić w lodówce.

  2. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. Banany obrać ze skóry, pokroić w plastry, skropić sokiem owocowym, by nie ściemniały. Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Kiwi obrać, pokroić w drobną kostkę. Granat przekroić na pół, wyłuskać ziarenka. Wszystkie owoce delikatnie wymieszać w misce, posypać cukrem, polać sokiem pomarańczowo-cytrynowym z dodatkiem rumu.

  3. Połówki ananasa wypełnić kulką lodów cytrynowych, kulką waniliowych, obłożyć sałatką owocową, polać sokiem spod owoców, udekorować liśćmi melisy. Podawać od razu po przygotowaniu.

  4. ok. 25 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń