Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Jajka myjemy oraz sparzamy.
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz z 50 g cukru zwykłego na białą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. Pianę delikatnie łączymy z masą z żółtek i cukru. Śmietanę ubijamy i również delikatnie łączymy z masą.
Całość przelewamy do pojemnika po lodach lub innego opakowania z zamknięciem i mrozimy. Co jakiś czas można zamieszać lody. Są bardzo delikatnie i nie twardnieją zbyt mocno. Smacznego! ;)