Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4888
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4888
Składniki
Jajka myjemy oraz sparzamy.
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz z 50 g cukru zwykłego na białą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. Pianę delikatnie łączymy z masą z żółtek i cukru. Śmietanę ubijamy i również delikatnie łączymy z masą.
Całość przelewamy do pojemnika po lodach lub innego opakowania z zamknięciem i mrozimy. Co jakiś czas można zamieszać lody. Są bardzo delikatnie i nie twardnieją zbyt mocno. Smacznego! ;)