Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Jajka myjemy oraz sparzamy.
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz z 50 g cukru zwykłego na białą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. Pianę delikatnie łączymy z masą z żółtek i cukru. Śmietanę ubijamy i również delikatnie łączymy z masą.
Całość przelewamy do pojemnika po lodach lub innego opakowania z zamknięciem i mrozimy. Co jakiś czas można zamieszać lody. Są bardzo delikatnie i nie twardnieją zbyt mocno. Smacznego! ;)