Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1840
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1840
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Jajka myjemy oraz sparzamy.
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz z 50 g cukru zwykłego na białą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. Pianę delikatnie łączymy z masą z żółtek i cukru. Śmietanę ubijamy i również delikatnie łączymy z masą.
Całość przelewamy do pojemnika po lodach lub innego opakowania z zamknięciem i mrozimy. Co jakiś czas można zamieszać lody. Są bardzo delikatnie i nie twardnieją zbyt mocno. Smacznego! ;)