Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe, domowe lody bez dodatku chemii. Idealny deser na gorące dni.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5137
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 620
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5137
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 620
Składniki
Truskawki oczyścić, opłukać, 10 dag odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem pudrem, przetrzeć przez sito. 2) Schłodzoną kremówkę oraz białka ubić na sztywno
Schłodzoną kremówkę oraz białka ubić na sztywno
Czekoladę posiekać na drobne kawałki, wanilię przekroić na pół, czubkiem noża wyjąć miąższ 4) Mus truskawkowy połączyć z kremówką, pianą ubitą z białek, dodać miąższ waniliowy oraz czekoladę, wszystko dokładnie wymieszać
Tak przygotowaną masę wylać do metalowej miski, wstawić do zamrażalki na 4 godziny, co 20 minut mieszając łyżkę, następnie masę zamrażać jeszcze 2 godziny.
Odłożone truskawki przekroić na pół, kiwi obrać pokroić w plasterki, ananasa dokładnie umyć i pokroić w cienkie pół plasterki. Z lodowej masy za pomocą łyżki do lodów formować kulki, ułożyć na miseczce, obłożyć owocami, polać sosem toffi, przybrać listkami mięty.