Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, idealne na gorące dni, a przy okazji zdrowsze od kupnych...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
żółtka ucieramy z cukrem w metalowym naczyniu nad gotującą się wodą około 15 minut (tak aby masa stała się wystarczająco ciepła aby zabić bakterie z żółtka). Jednocześnie zagotowujemy mleko
Gotujące mleko powoli dodajemy do ucieranych żółtek, cały czas mieszając, aby żółtka się nie zważyły. Po dodaniu, mieszamy dalej przez chwilę po czym zestawiamy.
Jogurt mieszamy energicznie ze śmietan-fixem (możemy mikserem). Dodajemy do żółtek z mlekiem. Po wymieszaniu na jednolitą masę, wkładamy w plastikowym pojemniczku do zamrażalnika. Po około 30 minut, gdy lekko zamarznie wsypujemy wiórki czekoladowe i mieszamy. Ponownie do zamrażalki. Smacznego