Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19808
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2952
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3889
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19808
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2952
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4084
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekać dokładnie z zimnym masłem. Dodać resztę składników. Zagnieść ciasto i włożyć je na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać ulubione wzory. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10- 15 min. Pomada: Zagotować wodę, wsypać cukier i wlać łyżeczkę octu, ciągle mieszając,aż do rozpuszczenia cukru. Zebrać pianę z powierzchni gotującej się pomady. Gotować do uzyskania temperatury 114 stopni, albo, jeśli nie mamy możliwości zmierzyć temperatury, możemy posłużyć się metodą piórka. Następnie odstawić pomadę z palnika, skropić zimną wodą, przestudzić nieco i ucierać, aż pomada będzie miała gęstą konsystencję i biały kolor. Pomadą zdobić pierniczki. Posypywać posypką itp.