Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Magiczny mus warzywny"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, paprykę upiecz.
Obierz warzywa ze skóry i wraz z cebulą oraz ogórkiem pokrój w kostkę.
Wymieszaj i rozłóż do dwóch misek. Do jednej z nich dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pozostałe warzywa zalej octem i oliwą z oliwek. Zmiksuj i dolej sok pomidorowy.
Mus wymieszaj z warzywami z drugiej miski i z przyprawami.
Żelatynę rozpuść w bulionie, wlej do przygotowanego gazpacho i wymieszaj.
Przelej do miseczek i włóż do lodówki na kilka godzin.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapokwicŹródło: Super TV