Do góry

Desery Przepis na:

Majonezowa baba łaciata z polewą w wersji XXL :-)

Majonezowa baba łaciata z polewą w wersji XXL :-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 706

Dodano:

Odsłon: 855

Babka, która zawsze się udaje. Może zagościć na Waszym wielkanocnym stole. Jest smaczna i wilgotna.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wbić do miski całe jajka, wsypać cukier kryształ, cukier waniliowy i zmiksować.

  2. Dosypać mąkę krupczatkę oraz mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować.

  3. Dodać majonez oraz proszek do pieczenia, dalej cały czas miksować.

  4. Do dużej formy silikonowej przełożyć 2/3 ciasta.

  5. Potem dodać do reszty kakao i zmiksować na jednolitą masę. Dodawać partiami ciasto ciemne do białego.

  6. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec przez 40 minut do tzw. "suchego patyczka".

  7. Wyjąć babkę z formy i ostudzić.

  8. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ostudzonej dodać mleko i dokładnie wymieszać. Posmarować wierzch babki.

  9. Oprószyć mąką migdałową.

  10. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń