Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka, która zawsze się udaje. Może zagościć na Waszym wielkanocnym stole. Jest smaczna i wilgotna.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Składniki
Wbić do miski całe jajka, wsypać cukier kryształ, cukier waniliowy i zmiksować.
Dosypać mąkę krupczatkę oraz mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować.
Dodać majonez oraz proszek do pieczenia, dalej cały czas miksować.
Do dużej formy silikonowej przełożyć 2/3 ciasta.
Potem dodać do reszty kakao i zmiksować na jednolitą masę. Dodawać partiami ciasto ciemne do białego.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec przez 40 minut do tzw. "suchego patyczka".
Wyjąć babkę z formy i ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ostudzonej dodać mleko i dokładnie wymieszać. Posmarować wierzch babki.
Oprószyć mąką migdałową.
Smacznego !