Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i delikatna babka jeśli ja wypróbujecie z pewnością nie raz do niej wrócicie :) Najlepiej smakuje z lukrem cytrynowym... zdj.jeszcze przed lukrowaniem a niestety poo już nie zdążyłam zrobić fotki! ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę po czym pomału stopniowo dodawać po jednym żółtku i cukier Mąki przesiać przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia Do ubitych jaj z cukrem dodać 5 łyżek majonezu - nadal miksując Na koniec dodać pomału stopniowo mąkę - to już mieszać ręcznie najlepiej drewnianą łyżką Piec w 180' przez 45-55min *na koniec najlepiej sprawdzić wykałaczką do szaszłyków czy ciasto jest dobrze przepieczone - do suchego patyczka!