Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i delikatna babka jeśli ja wypróbujecie z pewnością nie raz do niej wrócicie :) Najlepiej smakuje z lukrem cytrynowym... zdj.jeszcze przed lukrowaniem a niestety poo już nie zdążyłam zrobić fotki! ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę po czym pomału stopniowo dodawać po jednym żółtku i cukier Mąki przesiać przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia Do ubitych jaj z cukrem dodać 5 łyżek majonezu - nadal miksując Na koniec dodać pomału stopniowo mąkę - to już mieszać ręcznie najlepiej drewnianą łyżką Piec w 180' przez 45-55min *na koniec najlepiej sprawdzić wykałaczką do szaszłyków czy ciasto jest dobrze przepieczone - do suchego patyczka!