Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa sałatka z jogurtem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Makaron wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, przepłucz zimną wodą i pozostaw do osączenia i ostudzenia.
Papryki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Ogórek sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie lub umyj i obierz ze skórki. Pokrój w cienkie półplasterki.
Umyte pomidorki koktajlowe osusz, przekrój na połówki. Jeśli chcesz, możesz też wykorzystać do sałatki zwykłe pomidory. Po umyciu i pozbawieniu gniazd nasiennych pokrój je na kawałki.
W dużej salaterce wymieszaj ostudzony makaron, pokrojone papryki, kawałki ogórka i pomidorów. Dodaj jogurt naturalny (najlepiej chudy). Sałatkę skrop 1-2 łyżkami oleju oraz sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny. Wymieszaj całość starannie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ozdób kolendrą.
czas ok. 25 min; porcja – 150 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety