Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makowa rolada francuska"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
60 min • Porcja 358 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy makowej, dokładam pokrojone bakalie, delikatnie mieszam.
Ciasto francuskie rozmrażam, wykładam na nie przygotowaną masę makową, zwijam roladę, dokładnie sklejam boki. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem.
Piekę przez 25 minut w 180°C na jasnozłoty kolor. Jeszcze gorącą posypuję cukrem pudrem, dekoruję i kroję w plastry.
Idealna dla zabieganych, robi się ją w mig. Marta Pedo z KroczynaŹródło: Kobieta i życie