Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowczyk z wisienką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając żółtka. Połącz z masą makową,dodaj aromat i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę, połącz delikatnie z masą.
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C na 50 minut.
Cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą na gładką masę, polej nią wierzch ciasta, udekoruj wiśniami.Źródło: Dobry Tydzień