Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mój wygrał jedną z nagród w konkursie organizowanym przez Interię pt; ''mistrz kulinarnego recyklingu ''
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier i miksować dalej. Następnie dodać mąkę na przemian z olejem. Miksować jeszcze chwilę. Na końcu wsypać mak i wymieszać łyżką. Pieczemy około 20 minut w 160* lub do suchego patyczka. Po upieczeniu chrustu zostało mi pięć białek. W szufladzie miałam opakowanie maku, ale była w nim tak mała ilość, że nie wiadomo było do czego go wykorzystać ? Jednak żal mi było wyrzucić. Dżem zrobiłam z kilku małych jabłuszek, które nie miały ''wzięcia '' wśród moich domowników. Powstały pyszne babeczki, które na pewno kiedyś powtórzę :) Smacznego :)