Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mój wygrał jedną z nagród w konkursie organizowanym przez Interię pt; ''mistrz kulinarnego recyklingu ''
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier i miksować dalej. Następnie dodać mąkę na przemian z olejem. Miksować jeszcze chwilę. Na końcu wsypać mak i wymieszać łyżką. Pieczemy około 20 minut w 160* lub do suchego patyczka. Po upieczeniu chrustu zostało mi pięć białek. W szufladzie miałam opakowanie maku, ale była w nim tak mała ilość, że nie wiadomo było do czego go wykorzystać ? Jednak żal mi było wyrzucić. Dżem zrobiłam z kilku małych jabłuszek, które nie miały ''wzięcia '' wśród moich domowników. Powstały pyszne babeczki, które na pewno kiedyś powtórzę :) Smacznego :)