Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity na co dzień i od święta.Łatwy w zrobieniu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Składniki
Piekarnik nagrzać do temp.160-170 stopni.Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem.
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę.Cały czas miksując,stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlać olej.
3/4 ciasta wylać do formy,na ciasto wyłożyć mak z puszki.Resztę ciasta wylać na warstwę maku.
Piec około 50 minut,wyjąć,ostudzić.