Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec nieco inaczej :)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 59
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 59
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy miód, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Zagotowujemy. Rodzynki i daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by namokły, następnie odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Banany blendujemy razem z jajkami. Do masy makowej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz zblendowane banany i jajka. Przygotowujemy spód ciasta. Masło ucieramy wraz z miodem i jajkami, następnie dodajemy mąkę, sodę i na sam koniec ocet. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch nakładamy masę makową i pieczemy w 160 stopniach około 45 minut. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.