Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowa chmurka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Maliny rozmroź, osącz. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą oraz 10 dag cukru i 1 cukrem waniliowym. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st.
Żelatynę namocz, odstaw, aby spęczniała. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Mus wymieszaj z twarogiem, resztą cukru i drugim cukrem waniliowym. Połącz z żelatyną.
Ubij 25 dag śmietany, domieszaj do kremu. Biszkopt rozetnij, przełóż malinowym kremem. Wstaw do lodówki na 6 godzin. Pozostałą śmietanę ubij na sztywno. Posmaruj nią tort. Boki ciasta obsyp płatkami. Wierzch udekoruj malinami oraz rozetkami bitej śmietany.
ok. 75 min, chłodzenie ok. 6 godzin, 1 porcja ok. 320 kcal, ok. 2,10 zł za porcję.Źródło: Tina