Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Spód: masło stop. Biszkopty drobniutko pokrusz, wymieszaj z masłem. Masą wylep tortownicę o śred. 20 cm. Chłodź przez 30 minut.
Mus: lekko rozmrożone maliny dokładnie zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Kremówkę ubij na sztywno. Domieszaj maliny i żelatynę. Lekko tężejący mus wylej na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki.
Masa: żelatynę zalej wrzątkiem i rozmieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Ubij kremówkę, dosypując cukier puder. Zmiksuj z serem. Żelatynę wymieszaj z 2 łyżkami masy serowej, a następnie dodaj do reszty masy i zmiksuj. Domieszaj czekoladę. Wylej na zastygnięty mus i znowu schłodź. Galaretkę rozpuść we wrzątku i wymieszaj z malinami. Gdy ostygnie, wylej na sernik i poczekaj, aż zastygnie.Źródło: Naj