Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowa poezja"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Składniki
Białka ubij z cukrem. Następnie, nie przerywając ubijania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec do masy jajecznej wsyp obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do tortownicy.
Piecz 35-45 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
Do rondelka włóż maliny, dodaj sok z cytryny oraz 4 łyżki cukru. Gotuj na małym ogniu 10-15 min, aż owoce się rozpadną. Wystudź a następnie przetrzyj przez gęste sito, by pozbyć się pestek. Do naczynia wsyp żelatynę, zalej 5 łyżkami wrzącej wody, starannie wymieszaj.
Do serka dodaj mus malinowy, zmiksuj. Do ciepłej żelatyny dodaj 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszaj. Białka włóż do naczynia, ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier puder. Wciąż miksując na małych obrotach, wlej do piany cienkim strumieniem żelatynę; następnie powoli dodawaj masę serową.
Pierwszy blat ciasta włóż do czystej tortownicy i posmaruj pianką malinową. Przykryj drugim kawałkiem ciasta. Włóż do lodówki.
60 minut. Porcja: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie