Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasteczka na amoniaku, ale z dodatkiem budyniu malinowego.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1681
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38597
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1331
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1681
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38597
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1331
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Wszystkie składniki zagniatamy razem. Kiedy ciasto będzie już wyrobione wstawiamy je do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wałkujemy na 7-8 mm i wykrawamy szklanką lub foremkami. Każde ciasteczko posypujemy cukrem. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.