Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe amoniaczki

Malinowe amoniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 2381

Dodano:

Odsłon: 3400

Klasyczne ciasteczka na amoniaku, ale z dodatkiem budyniu malinowego.

Składniki

  • Mąka pszenna - 500g
  • Masło - 100g
  • Cukier - 100g
  • Jajko - 2 szt
  • Amoniak - 1 łyżka płaska
  • Ciepłe mleko - 100ml
  • Budyń malinowy bez cukru - 1szt
  • Cukier waniliowy - 1 łyżka
  • Kardamon - 1 łyżka płaska
  • Cukier do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Malinowe amoniaczki

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem. Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Wszystkie składniki zagniatamy razem. Kiedy ciasto będzie już wyrobione wstawiamy je do lodówki na 1 godzinę.

    Ciasto wałkujemy na 7-8 mm i wykrawamy szklanką lub foremkami. Każde ciasteczko posypujemy cukrem.

    Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń