Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowe tiramisu z czekoladą"
Składniki
ok. 25 minut
Czekoladę posiekać, trochę odłożyć do dekoracji. Mascarpone utrzeć z twarogiem, szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym. Wlać 40 ml likieru migdałowego, dodać posiekaną czekoladę. Resztę likieru wymieszać z kawą.
Na spodzie formy (24x24 cm) ułożyć połowę biszkoptów, skropić równomiernie połową kawowego ponczu. Przykryć połową kremu. Rozłożyć maliny, a na nich pozostałe biszkopty. Skropić resztą ponczu. Rozsmarować pozostały krem. Wierzch wyrównać.
Deser wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao. Posypać posiekaną czekoladą, udekorować malinami.Źródło: Życie na gorąco