Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrobia z manioku w formie kuleczek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe luk mleko roślinne.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17086
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1841
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17086
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1841
Składniki
Pół szklanki kuleczek tapioki namoczyć w dwóch szklankach zimnej wody, najlepiej na noc, gdy gotujemy ją rano. Namoczoną tapiokę przelać do garnuszka i zagotować ciągle mieszając. Jeśli jest za gęsta dolać wody. Powinna się ładnie rozkleić. Odlać połowę tapioki i wymieszać z kakao, po czym przelać do dwóch pucharków. Do pozostałej tapioki dodać maliny i zagotować. Przelać na kakaową masę gdy lekko stężeje. Udekorować malinami. Można dodać miód, ksylitol lub cukier, ale maliny i kakao dają fajny delikatny smak.