Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie smaczny sernik, który jest idealny na letnie upały ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć dno tortownicy, schować do lodówki. Maliny zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji). Następnie połączyć z jogurtem i cukrem pudrem. Obie żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, pozostawić do napęcznienia, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.
Ser połączyć ze śmietaną i cukrem pudrem. Żelatynę zahartować masa serową, po czym stale miksując przelać do pozostałej masy. Gotową masę przelać na spód. Masa malinową również zahartować rozpuszczona żelatynę i połączyć mikserem z resztą. Masę malinową przelać od razu na serową i za pomocą wykałaczki zrobić esy floresy. Ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnie ozdobić świeżą miętą i pozostałymi owocami. Smacznego!