Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze : jest bez pieczenia. Po drugie : każdy sobie z nim poradzi. Po trzecie : Jest smaczne i szybkie do zrobienia ( no trzeba poczekać aż się zetnie ).
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30935
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30935
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników. Do garna wlać mleko, dodać masło i wsypać cukier oraz kakao. Zagotować. Gdy mleko się zagotuje wsypać kaszę i energicznie mieszając gotować kilka minut aż kasza zgęstnieje. Gorącą masę wyłożyć na ciastka, wyrównać powierzchnię i wyłożyć drugą część ciastek. W rondelku umieścić składniki polewy i podgrzewać na małym ogniu aż wszystko się połączy a cukier rozpuści. Polewy nie można zagotować. Gotową polewę wylać na ciastka a gdy lekko stężeje posypać posypką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia a potem kroić między ciastkami.