Do góry

Desery Przepis na:

Markizy a'la oreo

Markizy a'la oreo

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3804

Dodano:

Odsłon: 4588

Ciasteczka są bardzo dobre na drugi dzień, gdy masa dobrze stwardnieje. Jeśli ktoś nie lubi zapachu migdałowego nie trzeba go dodawać.

Składniki

  • mąka 60 dag
  • margaryna 40 dag
  • cukier 20 dag
  • żółtka 6 szt
  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki
  • kakao 4 łyżeczki
  • margaryna 25 dag (do masy)
  • cukier 25 dag (do masy)
  • mleko w proszku 25 dag (do masy)
  • jajka 2 szt (do masy)
  • olejek migdałowy 0,5 szt ( do masy)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na około 2 godziny.
    Po 2 godzinach wyciągnąć z lodówki i rozwałkować.
    Wyciąć krążki szklanką. Blaszkę wyłożyć papierem i poukładać krążki. Piec 20-25 min w 180 st.

  2. Jajka z dwoma łyżkami cukru ubijamy nad parą.

  3. Ubijamy , aż jajka będą w miarę sztywne i białe.

  4. Margarynę ucieramy z resztą cukru na jednolitą masę. Do margaryny dodajemy po trochu ubite jajka, mleko w proszku i zapach. Wystudzone krążki smarujemy masą i przykrywamy drugim krążkiem. Wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń