Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Markizy z kremem rumowym"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut. 1 sztuka: 195 kcal. Cena sztuki: 0,45 zł
Ciasto: miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, solą i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stale ucierając, kolejno wbijaj jajka. Wsyp mąkę, migdały oraz kawę i kakao. Dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do specjalnej szprycy do wyciskania ciastek (z otworkiem w kształcie dużej gwiazdki).
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Wyciśnij na nie porcje ciasta, formując kółka. Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz po 8–10 minut. Ciastka wystudź na blachach.
Przygotuj krem: mleko wymieszaj z mąką i cukrem. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, przestudź i połącz z żółtkami. Odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cu krem waniliowym na puszystą masę. Połącz z rumem i stale ucierając, małymi porcjami dodawaj masę budyniową.
Ciastka przełóż przygotowanym kremem. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.Źródło: Tina