Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmurek borówkowy"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Składniki
Galaretki rozpuszczam i studzę. Spód: żółtka ucieram z cukrem. Mieszam z mąkami i proszkiem. Ubijam pianę, dodaję ją do masy, mieszam. Ciasto rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 25 min w 180°C.
Pianka: żelatynę zalewam 1/2 szkl. wody, a gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając. Zostawiam trochę borówek, resztę miksuję na mus. Twaróg mieszam z cukrem i aromatem. Odkładam 1 szkl. masy, resztę łączę z musem.
Biszkopt smaruję konfiturą. Wylewam na przemian obie masy. Dekoruję resztą borówek. Zalewam galaretką. Chłodzę 5 godz.Źródło: Naj