Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki dostępne są cały rok, więc takie ciasto również można robić okrągły rok. Opłaci się :)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 449
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 449
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Składniki
Rozpocząłem od roztopienia masła, aby miało czas ostygnąć.
Kruszonka: Składniki kruszonki rozdrabniałem w dłoniach do uzyskania pożądanej wielkości grudek. Kruszonkę wstawiłem do lodówki.
Jajka z alkoholem, cukier oraz szczyptę soli ubijałem do uzyskania puszystej masy.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiałem do uzyskanej masy. Miksowałem dodając roztopione masło.
Blachę (24x30) wyłożyłem papierem do pieczenia. Wylałem ciasto i gęsto ułożyłem na nim borówki. Na wierzchu posypałem kruszonką. Piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę i płatki owsiane. Spód wysypałem otrębami.