Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki dostępne są cały rok, więc takie ciasto również można robić okrągły rok. Opłaci się :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3220
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3220
Składniki
Rozpocząłem od roztopienia masła, aby miało czas ostygnąć.
Kruszonka: Składniki kruszonki rozdrabniałem w dłoniach do uzyskania pożądanej wielkości grudek. Kruszonkę wstawiłem do lodówki.
Jajka z alkoholem, cukier oraz szczyptę soli ubijałem do uzyskania puszystej masy.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiałem do uzyskanej masy. Miksowałem dodając roztopione masło.
Blachę (24x30) wyłożyłem papierem do pieczenia. Wylałem ciasto i gęsto ułożyłem na nim borówki. Na wierzchu posypałem kruszonką. Piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę i płatki owsiane. Spód wysypałem otrębami.