Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche i pyszne ciasteczka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 897
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 897
Składniki
Miękkie masło miksujemy z pudrem, żółtkami i aromatem waniliowym. Mąki przesiewamy i dodajemy do masy. Mieszamy dobrze łyżką, dzielimy na pół i zawijamy w folię. Chłodzimy ok 1-2 godziny. Połowę ciasto podsypujemy mąką i wałkujemy, foremką wycinamy ciastka, układamy na blaszce (wykładamy papierem do pieczenia) Na środek każdego ,,kwiatka'' kładziemy trochę marmolady. Pieczemy w 180 st. C ok 10-15 minut. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Jeśli nie mamy foremki w kształcie kwiatuszków wykorzystajmy innej ;)
Ciasto jest bardzo delikatne, więc trzeba z nim ostrożnie postępować. Najlepiej wyciągać sobie z folii połowę ciasta i wałkować. Ciasto które pozostaje z wykrawania zagniatać i chować na chwilę do lodówki.