Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to taka prawie szarlotka, ale równie smaczne i godne polecenia ;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Jaja miksować z cukrem przez kilka minut, aż powstanie biała masa jajeczna. Następnie wlać olej i maślankę i połączyć. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesypać do miski z jajami, wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone w grubą kostkę jabłka i posypać cynamonem.
Piec w temp. 180 stopniach przez ok. 60 min. (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone). Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!