Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile ludzi tyle pomysłów na to ciasto. Mój jest z masą budyniową i figami.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8507
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 344
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4920
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45249
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8507
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 344
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4920
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45249
Składniki
Mąkę, margarynę i cukier i śmietanę zagniatamy ze sobą. Gdy całkowicie połączą się, zawijamy we folię spożywczą i umieszczamy w zamrażalce na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie. Tworzymy wzorek jak na zdjęciu. Dno nakłuwamy widelcem, aby ciasto podczas pieczenia oddychało.
1 budyń waniliowy gotujemy jak w przepisie na opakowaniu. Pamiętając, aby użyć o 1/2 szklanki mniej mleka. Garnek przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. 1/3 kostki miękkiego masła miksujemy na puch, dodając łyżka po łyżce zimny budyń. Tak przygotowaną masą dekorujemy ciasto.