Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 7728
Dodano: 11.04.2017
Odsłon: 3342
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę, margarynę i cukier i śmietanę zagniatamy ze sobą. Gdy całkowicie połączą się, zawijamy we folię spożywczą i umieszczamy w zamrażalce na godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie.
Tworzymy wzorek jak na zdjęciu. Dno nakłuwamy widelcem, aby ciasto podczas pieczenia oddychało.
1 budyń waniliowy gotujemy jak w przepisie na opakowaniu. Pamiętając, aby użyć o 1/2 szklanki mniej mleka.
Garnek przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
1/3 kostki miękkiego masła miksujemy na puch, dodając łyżka po łyżce zimny budyń.
Tak przygotowaną masą dekorujemy ciasto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 12 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszny i taki nie tradycyjny prostokątny..super..:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz