Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek budyniowy z aromatem rumowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina
Ciasto: zagnieć, schłodź. Ciasto podziel na pół, wylep dwie foremki. Piecz 30 min w 180°C. Masa budyniowa: 150 ml mleka rozrób z budyniem, żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotuj gęsty budyń na reszcie mleka. Ostudź.
Masło utrzyj, dodając budyń, cukier puder i aromat rumowy. Polewa: stop. Jedno ciasto posmaruj masą budyniową, przykryj drugim. Ozdób polewą i bakaliami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie