Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek budyniowy z aromatem rumowym"
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3626
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1734
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3626
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1734
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina
Ciasto: zagnieć, schłodź. Ciasto podziel na pół, wylep dwie foremki. Piecz 30 min w 180°C. Masa budyniowa: 150 ml mleka rozrób z budyniem, żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotuj gęsty budyń na reszcie mleka. Ostudź.
Masło utrzyj, dodając budyń, cukier puder i aromat rumowy. Polewa: stop. Jedno ciasto posmaruj masą budyniową, przykryj drugim. Ozdób polewą i bakaliami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie