Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek czekoladowo-jabłkowy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Ciasto: mąkę przesiej, wyrób z resz tą składników. Rozwałkuj na grubość 7 mm. Wyłóż tortownicę. Z reszty uformuj wałeczki. Spleć po dwa, otocz boki ciasta, ułóż po przekątnej. Ponakłuwaj widelcem. Piecz 30 min w 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Smaż 10 min. Wsyp galaretkę cytrynową, wymieszaj. Ostudź. Rozsmaruj na połowie mazurka. Udekoruj płatkami migdałowymi i żurawiną. Ostudź.
Masa czekoladowa: galaretkę rozpuść w przegotowanej wodzie. Masło i czekoladę stop. Dodaj śmietanę i galaretkę cytrynową, połącz. Ostudź. Wylej na drugą część mazurka, rozsmaruj. Udekoruj, ostudź. Białą czekoladę stop, udekoruj masę czekoladową.Źródło: Chwila dla Ciebie