Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek daktylowy"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Ciasto: mąki przesiej, dodaj pozostałe , energicznie zagnieć ciasto. Rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij z ciasta kształt jajka. Z reszty ciasta uformuj rant i wzorki na cieście. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź. Masa: pół litra soku wlej do garnka. Dodaj daktyle, pod- grzewaj 5-7 minut (w tym czasie owoce powinny wchłonąć sok i zmięknąć). Zmiksuj. Masę daktylową ponownie podgrzej, wlej resztę soku, smaż, aż lekko zgęstnieje. Wsyp galaretkę, mieszaj, aż się stopi. Ostudź. Masą posmaruj mazurek. Ozdób bakaliami. Odstaw, by masa stężała.Źródło: Chwila dla Ciebie