Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy z orzechami i morelami"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Walentowicz z Inowrocławia
Mąkę przesiej, dodaj żółtko, sól i masło. Posiekaj, dodaj śmietanę i cukier puder, szybko wyrób. Ciasto chłodź godzinę. Rozwałkuj na grubość ok. 6 mm. Ułóż na blasze.
Nadmiar odetnij, uformuj dekoracyjny brzeg. Piecz 15-20 min w 180°C. Masę kajmakową lekko podgrzej, posmaruj ostudzone ciasto. Udekoruj bakaliami i stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie