Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy z orzechami i morelami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Walentowicz z Inowrocławia
Mąkę przesiej, dodaj żółtko, sól i masło. Posiekaj, dodaj śmietanę i cukier puder, szybko wyrób. Ciasto chłodź godzinę. Rozwałkuj na grubość ok. 6 mm. Ułóż na blasze.
Nadmiar odetnij, uformuj dekoracyjny brzeg. Piecz 15-20 min w 180°C. Masę kajmakową lekko podgrzej, posmaruj ostudzone ciasto. Udekoruj bakaliami i stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie