Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5807
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12745
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5807
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12745
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Składniki
Jaja ubic z cukrem na parze. Odstawic, ubijac aż wystygnie, dodac sok z cytryny, ubijac. Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Na końcu dodawac po łyżce rozpuszczone masło. Podzielic na dwie części. Każdą z nich wylac na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Zimne placki przełożyc marmoladą, polac polewą i ozdobic orzechami. Smacznego.