Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Jaja ubic z cukrem na parze. Odstawic, ubijac aż wystygnie, dodac sok z cytryny, ubijac. Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Na końcu dodawac po łyżce rozpuszczone masło. Podzielic na dwie części. Każdą z nich wylac na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Zimne placki przełożyc marmoladą, polac polewą i ozdobic orzechami. Smacznego.