Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Jaja ubic z cukrem na parze. Odstawic, ubijac aż wystygnie, dodac sok z cytryny, ubijac. Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Na końcu dodawac po łyżce rozpuszczone masło. Podzielic na dwie części. Każdą z nich wylac na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Zimne placki przełożyc marmoladą, polac polewą i ozdobic orzechami. Smacznego.