Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek migdałowo-kajmakowy"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 565
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 565
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Składniki
85 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na ok. 30 porcji.
Doskonały, migdałowo-kajmakowy smak Wielkanocy. Joanna Machynia z Gorlic
Ciasto kruche: wszystkie siekam i zagniatam ciasto. Wkładam na godzinę do lodówki. Rozwałkowuję na wielkość blaszki (24 x 36 cm). Piekę ok. 10 min w temp. 180°C.
Rant: masło ucieram z cukrem pudrem i wanilią. Dodaję jajka, mąkę, migdały, mieszam. Przekładam do worka cukierniczego z końcówką gwiazdką, wyciskam, robiąc ozdobny brzeg. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C. Studzę i rozsmarowuję na środku masę kajmakową. Dekoruję.Źródło: Kobieta i życie